Reklam

Pisagor Ağacı Görenleri Şaşırtıyor !!!

Pisagor Ağacı - Doğanın Mucizesi


Bolu Yedigöller ziyareti esnasında tabelalarda " Pisagor Ağacı " görünce neymiş acaba diye takip ettik yönlendirmeleri. Tabi bu yol öyle keyifli bir yol ki yeşilin her tonu ile gözleriniz şenleniyor, hafif bir rüzgar esintisi ile ağaç dalları ve yaprakları ile selamlıyor sizi.

Eee yürüdükçe nerede acaba bu ağaç? Bu kadar ağaç içerisinde onu görsek ayır edebilecek miyiz? gibi sorularla ile meraklı bir şirin edasında yürümeye devam ettik. Oklar ile bir ağaç gördük ve koştuk o zannettik ama sonra biraz daha ilerleyince diğerlerinden ayrılan olağanüstülüğü ile işte ben buradayım diyor size. 


Pisagor ağacı, iki ayrı kökten ağacın gökyüzüne uzanırken bir bedende buluşması ile ortaya çıkan dik üçgen şekli. Tam olarak doğanın mucizesi...

Pisagor ağacının diğer bir özelliği ise bitki fraktallarının oluşumunda kullanılan bir yöntemdir. Fraktal bir cismi oluşturan parçalar veya cismin tamamına benzemesidir. Pisagor ağacı, fraktal oluştururken dalları mutlaka bir nokta üzerinde birleşip fraktal gölgelik adı verilen bir alan oluşur.

🌳Lütfen doğayı temiz tutalım, orası hepimizin yuvası...

Yolculuğumuzda bizlere yoldaş olmak için blog sayfamızı ve instagram hesabımızı takip edebilirsiniz.

Türkiye'nin her yerindeki yeme-içme, eğlence, kültür, tarih vb. mekanları ile ilgili deneyimlerimizi google local guide hesabından takip edebilirsiniz.



Yorumlar

Popular Posts

Hadi Yolculuklarda Bizimle Ol !