Reklam

İstanbul'da Gizli Kalmayı Başarmış Güzellik : Elmalı Baraj Gölü


Elmalı Baraj Gölü

Burası gerçekten doğası, sessizliği, huzuruyla sanki hiç İstanbul'da değilmişsiniz hissi veriyor. Burası bir inci misali kabuğuna saklanmış kalmış. Burası kabuğuna saklandığı için göl kenarına inen yolu bulmak efsane zor. İlk seferde gidip de bulana benden hediye 😅

Sanırım sadece yakın civarda oturanlar buraları biliyor. Bilenlerimde çok iyi kullandığını söyleyemeyeceğim. Bu konuda inanılmaz üzüldük; bu kadar güzel bir yere nasıl bu kadar zarar verilir anlamış değilim. Ormanın üst tarafındaki girişteki alanda her yer çöp içinde. (ağırlıklı olarak alkol şişelerinin cam parçaları vardı.) Hatta biz kahvaltı için gittik gündüz saatinde gruplar halinde gelip içip şişelerini bırakıp gittiler. Bu yüzden biz kendimizi güvende hissetmeyip göl seviyesine yakın nokta aramak için farklı yollar denedik. Bunları "orda bir göl var o göle nasıl gidilir?" kısmında anlatacağım.


Gölün Ekim ayında su seviyesi yok denecek kadar azdı. Bu sebeple resimlerde gördüğünüz o manzara şimdilik yok, o yüzden bu güzelliği birde göl seviyesi artınca görmek lazım. Burası o kadar büyülü bir yer ki; gelene kadar o kadar sorun yaşamamıza, çöp ve güven problemine rağmen göl seviyesine indiğimizde tüm bunları unutturan kuş sesleri ve huzuru anlatılamaz yaşanır.

      



Burada kamp yapılır fakat kendinizi güvende hissettiğiniz bir noktada kamp yapabilirsiniz. Buraya gelirken malzemelerinizi yanınızda getirmelisiniz çünkü malum ormanın içi hiç birşey yok.

             




Biz buraya kahvaltı yapıp, bu keyifli ortamda kahvemizi yudumlayarak kitap okumaya ve yürüyüş yapmaya gelmiştik. Biz oradayken bisiklet kullananlarda vardı ve düzenli geldiğini söyledi. Ormanın karşısı tarafında mangal yakanlar da vardı.




       

 






Orada Bir Göl Var Uzakta O Göle Nasıl Gidilir ?


Hiç bir yerde malesef yönlendirme tabelası yok. Google Maps'de bulunan "Elmalı Baraj Gölü" ve "İBB İzci Kampı" linklerini boşuna denemeyin burası sizi ücretli ormana götürüyor dilerseniz orada da takılabilirsiniz fakat çocuklu ailelere daha uygun. İzci kampına girişe de izin verilmiyor. Bu yüzden bizde sora sora bir çok farklı yoldan göle inmeye çalıştık, bazen kaybolduk ve yollar efsane kötü, bazı yollarda koca yarıklar var. ( inebilirsiniz ama çıkabilir misiniz bilemedim ) 








Biz size büyük çabalar ile bulduğumuz iki yolun linkini vereceğiz;

İlk seçenek;

burası bir mahallenin içinden girerek gölün üst tarafına gidebileceğiniz nokta. Link için tıklayınız.

İkinci seçenek;

Gezimizi bitirip ormandan çıkmak için dönerken daha kestirme olur diye denediğimiz yol aslında buraya giren o gizemli yolmuş. Sonundaaaa buldukkk 🙆 Nereden gideceğinizin linkini buraya tıklayarak bulabilirsiniz. (Çiçekçinin oradan ilk soldan girip isterseniz aşağıdan direkt göl seviyesine isterseniz de orman içine giren yoldan da gidebilirsiniz. ) Orman içindeki yol belli noktaya kadar gidiyor oradan sonra göle inen güzel bir patika var.


Ne Var Ne Yok ?




🌳Lütfen doğayı temiz tutalım, orası hepimizin yuvası...

Yolculuğumuzda bizlere yoldaş olmak için blog sayfamızı ve instagram hesabımızı takip edebilirsiniz.

Türkiye'nin her yerindeki yeme-içme, eğlence, kültür, tarih vb. mekanları ile ilgili deneyimlerimizi google local guide hesabından takip edebilirsiniz.

Yolunuz açık, hikayeleriniz bool olsun 

                                                    " Yolda Görüşürüz " 




Yorumlar

Popular Posts

Hadi Yolculuklarda Bizimle Ol !