Reklam

Tahtalı Göleti


Tahtalı Göleti  - Kocaeli


Huzur Mu Arıyorsun? Doğayla Kucaklaşmak Mı İstiyorsun? O zaman bu blog tam senin sorularının cevaplarını verecek.


İstanbul'a yakın gölleri araştırırken haritada bulduğum, görmek için listeme eklediğim  ve gidip görünce huzurun tavan yaptığı yer " Tahtalı Göleti " 

Burası insanlar tarafından çok keşfedilmemiş, kalabalıktan arınmış huzur dolu bir yer. Hem yeşili hem mavisi, hem de oksijeni bol. Burası kesinlikle turizmin cazibe noktası haline gelecek buna eminim. Bu sebeple ben bile uyguna arsa bakıyorum ama fiyatlar buranın cazibesi ile doğru orantılı artmış, takipteyim.


Tahtalı Göleti  Kocaeli / Derince de bulunuyor ve İstanbul'dan ortalama bir buçuk saatte ulaşabiliyorsunuz. Konum için tıklayabilirsiniz.  Türkiye'nin 6 büyük göletinden biri ve TEMA Vakfı'nın çalışma alanlarından biridir. O kadar büyük ki herkes kendine seçtiği bir köşede ister pikniğini ister kampını yapıyor. Bu göl kenarında gezerken en çok mutlu olduğum şeylerden biri ilk defa bir göl kenarında çöp kovaları vardı, yetkililere çok teşekkür ediyorum kendi adıma doğaya duydukları saygı ve sevgiden ötürü.


Köy göle yakın ve uzak belirli aralıklarla konumlanmış, bu şekilde kendinizi hem doğa özgür hissedip hem de güvende hissedebileceğiniz bir konumda. 

Buraya kamp yapmak için gelecekler için köy merkezinden alışveriş yapmaları iyi olabilir. Bizim ilk gelişimiz olduğu için keşif niteliğinde mangalda balık keyfi yaptık. Biz balığımızı kendimiz getirdik ama oltası olan için kesinlikle çok keyifli olta balıkçılığı yapılacak bir yer.


              
          


Gölete yaklaştığınızda ilk girişte bulunan mesire alanında çadır, karavan kampı ve günübirlik keyif yapmaya gelenler konumlanırken gözlemledik. Bizim nacizane önerimiz mesire alanın tam karşısına denk gelen noktaları tercih ederseniz, burada yudumladığınız bir bardak çayın bile tadı farklı.

                                        

Neler Var? Neler Yok ?
















🌳Lütfen doğayı temiz tutalım, orası hepimizin yuvası...

Yolculuğumuzda bizlere yoldaş olmak için blog sayfamızı ve instagram hesabımızı takip edebilirsiniz.

Türkiye'nin her yerindeki yeme-içme, eğlence, kültür, tarih vb. mekanları ile ilgili deneyimlerimizi google local guide hesabından takip edebilirsiniz.


                                                    " Yolda Görüşürüz " 

Yorumlar

Popular Posts

Hadi Yolculuklarda Bizimle Ol !