Reklam

Dünyanın En Çok Oksijen Üreten 2. Bölgesi: Şahinderesi Kanyonu & Şelalesi

 Şahinderesi Kanyonu & Şelalesi



Alplerden sonra dünyanın en çok oksijen üreten ikinci bölgesinin Şahinderesi Kanyonu olduğunu biliyor muydunuz ? Bende öğrenince hem büyük bir mutluluk hem de minik baş dönmeleri ile bunu hissettim. Fazla oksijene alışık değil tabi bünye arada çarpabiliyor. 😅

Şahinderesi Kanyonu&Şelalesi, Balıkesir'in Edremit ilçesinin Altınoluk Beldesinde yer alan Kazdağlarının akciğerleri diyebiliriz. Bu benzetme gerçekten de doğru neden mi ? Şu şekilde anlatayım; Şahinderesi Kanyonu&Şelalesi denizden aldığı iyotlu havayı Kazdağlarına taşıyarak dağıtım görevi görür. dolayısıyla Kazdağlarındaki bol oksijenin ve temiz havanın nedeni tam olarak budur. 

Genel olarak her saatte kalabalık oluyor bu büyülü güzelliğin tadını insan gürültülerinden, yoğunluğundan çıkaramayabilirsiniz. Bu sebeple size önerim çok erken saatlerde veya hava kararmadan geç saatlerde gidebilirsiniz.

Aileleri ile gelenler kanyonun başlangıç noktasında dere üzerinde kurulan masalarda keyifli vakitler geçirebiliyor.

Kanyonda yürüyerek havuz şeklinde olan noktaya geldiğinizde gördüğünüz suyun rengine aşık olacak bir an önce onunla kavuşmak isteyeceksiniz. Baştan uyarayım su "buz gibi" değil tam da buzun kendisi kadar soğuk. Ama aşk engel tanımaz! Başta girerken zorlansakta kavuştuktan sonra ayrılmam çok zor oldu. Girip çıkarız dediğimiz suda o kadar çok kalmışım ki çıktıktan sonra deli gibi başım dönüyordu sanırım farkında olmadan dozunu kaçırmıştım. Şelale ve turkuaz aşkım başımı her fırsatta döndürse de yine de her şelaleyi keşfedip onunla kavuşacağım. 😍

   


Şahinderesi Kanyonu & Şelalesi Hakkında Hap Bilgiler

  • Şahinderesi Kanyonu & Şelale giriş ücreti 2021 yılı için kişi başı 4 TL'dir.
  • İçerisinde WC, otopark ve dere içerisinde piknik alanları mevcut.
  • Piknik ve çadır kampı için malzemelerinizi yanınızda getirmenizi öneririm.
  • 2021 yılı içerisinde gerçekleşen yangınlardan dolayı 30 Eylül 2021 tarihine kadar içeride ateş yakılması yasak. Yine aynı sebeplerden ötürü kanyonun son 300 m kadar gidebiliyorsunuz. Belirlenen alan zabıta tarafından şeritler ile kapatılmış ve giriş-çıkışlara izin verilmiyor.
  • Şahinderesi Kanyonu & Şelalesi gelirken yanınıza deniz ayakkabısı getirmenizi önerebilirim, şelaleye ulaşana kadar dere içeresinden yürüyerek gidiyorsunuz kayalar çok kaygan olabiliyor, aman dikkatli yürüyün.

Şahinderesi Kanyonu & Şelalesinde Neler Yapabilirsin?

  • Buz gibi akan dere içerisinde piknik yapabilirsiniz.
  • Kanyon içerisinde normal şartlar treking yapabilirsiniz.
  • Şelalenin enfes turkuazına kavuşup buz gibi suyunda yüzerek serinleyebilirsiniz.
  • Doğa fotoğrafçılığı yapabilirsiniz.
  • Çadır kampı yapabilirsiniz.

Şahinderesi Kanyonu & Şelalesine Nasıl Gidebilirim ?

Neler Var ? Neler Yok ?














🌳Lütfen doğayı temiz tutalım, orası hepimizin yuvası...

Yolculuğumuzda bizlere yoldaş olmak için blog sayfamızı ve instagram hesabımızı takip edebilirsiniz.

Türkiye'nin her yerindeki yeme-içme, eğlence, kültür, tarih vb. mekanları ile ilgili deneyimlerimizi google local guide hesabından takip edebilirsiniz.


                                                     Yolda görüşürüz "


Yorumlar

Popular Posts

Hadi Yolculuklarda Bizimle Ol !