Reklam

Sütüven Şelalesi - Kazdağlarında Saklı Bir Hazine

Sütüven Şelalesi

Kazdağları Milli Parkı içerisinde yer alan gizli bir hazine...

Hasanboğuldu Şelalesinin popülerliği ve fotoğraflarından etkilenip gitmişken burayı da görelim demiştik. Ve kocaman bir İYİ Kİ oldu bizim için. 




Çünkü size şu gerçek bilgiyi vermek isterim Hasanboğuldu diye gördüğünüz resimlerin çoğu Sütüven Şelalesine ait. Neden mi ? Çünkü ayrı yumurta ikizleri gibiler, belli özellikleri ile birbirlerinden ayrılıyorlar. 😊 Şu şekilde giriş kapıları aynı tek bir ücret ödeyip ikisini görebiliyorsunuz. İlk karşınıza çıkan 17 metre yükseklikten dökülen Sütüven Şelalesi. Buraya merdivenler ile inebiliyorsunuz. Karşınızda yüksekten dökülen suyun oluşturduğu havuz karşılıyor. Genelde herkes Sütüven Şelalesinin o alandan ibaret olduğunu düşünüp orada yüzüyor ve ileriye gitmiyor. Tecrübeyle garanti ediyorum her zaman devamını merak edin asil hazineler oralarda saklı. Kanyon boyunca zaman zaman suyun içinden zaman zaman kayalardan veya toprak yollardan ilerleyerek insan sesinden arınmış izole doğanın kalbinde huzur dolu anlar geçirebilirsiniz. Doğa da olmak aşk ama kendi adıma şunu farkettim ben şelalere aşığım 💙💚

Su buz gibi desem abartmam ama inanın bana doğanın çekiciliğinden kendinizi alamıyorsunuz o turkuaz suyun içinde kalmak istiyorsunuz. Ve bir süre sonra seratonin bağımlısı olup hep daha fazlasını görmek istiyorsunuz.

Kanyonu gidebildiğiniz kadar gidip döndüğünüzde ise merdivenlerin üst tarafında ihtiyaçlarınızı giderebilmeniz için kafeler, WC vs. bulunuyor. Çok acıkırsanız veya manzaraya karşı bir yorgunluk kahvesi içmek isterseniz buralar bunun için ideal. Çünkü buradan sonraki durak Hasan Boğuldu Şelalesi. Onun için diğer yazıda görüşürüz. Diğer ikiz kardeşi merak edenler okumak için buraya tıklayın da sizi tanıştırayım.

Sütüven Şelalesi Nerede ?

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Beyoba mahallesinde yer alıyor. Dilerseniz bu bölgelerde yer alan kamp alanlarında konaklayıp sabah yürüyüş yaparak Sütüven Şelalesine gidebilirsiniz. Yolda size zeytin ve incir ağaçları eşlik edecek. Ki şöyle bir durum da var o kadar kalabalık oluyor ki insanlar araçlarını belli bir noktada bırakıp zaten yürümek durumunda kalıyor. O yüzden yürüyüş yaparak buraya gitmeniz daha uygun olur. Bunun için şöyle bir önerim olacak "İnek Obası" yürüyüş yaparak gidebileceğiniz en yakını. Bizde burada konaklamıştık. Burası ile ilgili yorum ve görseller için lütfen tıklayın.



Diyelim ki kamp yapmak istemediniz veya günübirlik bir seyahat içindesiniz dert etmeyin çünkü Sütüven Şelalesi, Edremit merkeze sadece 20 km yakınlıkta. 

Sütüven Şelalesi'ne Nasıl Gidilir ?


Sütüven Şelalesi Hakkında Hap Bilgiler

  • Sütüven Şelale giriş ücreti 2021 yılı için kişi başı 9TL, otomobil girişi 27 TL, minibüs girişi 81 TL'dir. Bu ücretler hem Sütüven hemde Hasanboğuldu Şelalesi için olduğunu hatırlarım. O yüzden çok yüksek bir tutar değil.
  • İçerisinde kafe,WC, otopark ve dere içerisinde piknik alanları mevcut.
  •  Hasanboğuldu Şelalesine doğru devam ettiğinizde o noktada yolda yerel ürünleri satan teyzeler bulunuyor. Hem çok tatlılar hem de doğal el emeği ürünler satıyorlar.
  • Sütüven Şelalesine gelirken yanınıza deniz ayakkabısı getirmenizi önerebilirim, şelaleye ulaşana kadar dere içeresinden yürüyerek gidiyorsunuz kayalar çok kaygan olabiliyor, aman dikkatli yürüyün.

Sütüven Şelalesinde Neler Yapabilirsin?

  • Buz gibi akan dere içerisinde piknik yapabilirsiniz.
  • Kanyon içerisinde normal şartlar treking yapabilirsiniz.
  • Şelalenin enfes turkuazına kavuşup buz gibi suyunda yüzerek serinleyebilirsiniz.
  • Doğa fotoğrafçılığı yapabilirsiniz.

Neler Var ? Neler Yok ?














🌳Lütfen doğayı temiz tutalım, orası hepimizin yuvası...

Yolculuğumuzda bizlere yoldaş olmak için blog sayfamızı ve instagram hesabımızı takip edebilirsiniz.

Türkiye'nin her yerindeki yeme-içme, eğlence, kültür, tarih vb. mekanları ile ilgili deneyimlerimizi google local guide hesabından takip edebilirsiniz.


                                                     Yolda görüşürüz "






Yorumlar

Popular Posts

Hadi Yolculuklarda Bizimle Ol !