Reklam

Eş Sponsorluğuyla Schengen Vize Başvurusu

 Eş Sponsorluğuyla Schengen Vize Başvurusu

Çalışmadığım bu dönemde tabiki yurtdışı gezilerine ara vermiyoruz. Bunun için yeni bir Schengen vize başvurusu yapmak için kolları sıvadım. Niyet ettim Allah rızası için uzun vadeli Schengen vizesi almaya. Bu blog yazımızda eş sponsorluğundan Schengen vizesi nedir? Eş sponsorluğuyla Schengen vize başvurusu için ne gerekiyor? Nasıl yapabilirsiniz? tüm bu sorulara cevap vereceğim.

Öncelikle şunu da belirtmeliyim ki vize reddinin tavan olduğu bu dönemde Belçika'ya gideceğiz. Ama biz red yememek için başvurumuzu Yunanistan üzerinden gerçekleştirdik. Belgeleri de bu doğrultuda hazırladık. Sizlere de bu yolu önerebilirim.



Sponsor Vizesi Nedir?

Vize başvurusu yapan ama çalışmayan ya da öğrenciliği devam eden kişilerin yolculuk masraflarını karşılayacak bir kişinin bilgilerini talep eder. Bordrolu bir çalışan, işveren, emekli veya çiftçi değilseniz vize sponsoruna ihtiyacınız var demektir. Basitçe gelir belgesi olmayan kişilerin yurt dışı seyahati boyunca masraflarını karşılayan kişilere vize sponsoru denmektedir.

Sponsorluk 1.derece akraba ve yasal veliniz size sponsor olabilir. Birinci dereceden akrabalar; anne, baba, eş ve çocukları kapsar. Birinci dereceden akrabanın var olmadığı durumlarda,yasal olarak size tayin edilen yasal veliniz sponsor olabilir.

Eş Sponsorluğundan Schengen Vizesi İçin Gerekli Evraklar

♡ Başvuru Formu
♡ Geçerli Pasaport
♡ Vize Ücreti
♡ 2 Adet Biyometrik Fotoğraf
♡ Seyahat Sigortası
♡ Nüfus Cüzdan Fotokopisi
♡ Eski Pasaportun İşlenmiş Sayfalarının Fotokopisi
♡ Fiyatı Görünen Seyahat Biletlerinin Çıktısı
♡ Konaklama Belgelerinin Onaylı Çıktısı
♡ Tur ile Gidecekler Detayları İçeren Tüm Belgeleri Sunmalı
♡ İkamet Belgesi
♡ Nüfus Kayıt Örneği

Eş sponsorluğu için gerekli evraklar;

♡ Evlilik Cüzdanı
♡ Sponsor Olan Eşin Kimlik Fotokopisi
♡ Sponsor Olan Eşin Sponsorluk Dilekçesi ( Aşağıda örneği mevcut )
♡ Sponsor olan Eşin Pasaportunun İşlenmiş Sayfalarının Fotokopisi
♡ Geçimi Sağlayan Aile Üyesinin Mal Varlıklarını Gösteren son 3 Aylık Banka Dökümü, son 6 Aylık Maaş Bordrosu, Tapu, Kira Geliri Vs.
♡ Geçimi Sağlayan Kişinin İş Yerinden İzin Yazısı, Faaliyet Belgesi, Vergi Levhası, Ticaret Sicil Gazetesi, imza Sirküleri, Orada Hangi Pozisyonda Çalıştığını Gösteren Belge. 
♡ Kişi İşveren İse İşlerine Ait Tüm Belgeler.

Sponsorluk Dilekçe Örneği

(ÜLKE İSMİ) BAŞKONSOLOSLUĞUNA,  

Eşim / Oğlum / Kızım (sponsor olunacak kişiye göre) ………………(isim-soyisim).............................. xx.yy.zzz - aa.bb-cccc tarihleri arasında yapacağı gezi masraflarının tümünün tarafımca karşılanacağını arz ederim.

Ad Soyad
İmza

Yorumlar

Popular Posts

Hadi Yolculuklarda Bizimle Ol !