Eskişehir'de Nerede ? Ne Yenir ?
Eskişehir'i çok seviyorum; çünkü çok özgür hissettiriyor, avrupai bir havası var, herkes dilediği gibi yaşayabiliyor. Hep öğrenci şehri olarak nitelendiriliyor ama bunun yanı sıra çok da turistik bir şehir. Peki Eskişehir'e geldiniz ne yiyeceksiniz? nerede yiyeceksiniz ? sizler için araştırdım ve denedik. Bu deneyimleri sizlerle şeffaf şekilde paylaşmak isterim.
Yatık Döner
O kadar lezzetliydi ki Eskişehir'de yediğim en lezzetli şeydi. Cağ kebap gibi düşünebilirsiniz ama tadı ve lezzeti cidden efsaneydi. Ve bunu yiyeceğiniz adres ise Yusufeli Çoruh Yatık Döner.
Balaban Kebabı
Eskişehir'de bizim için lezzet sıralamasındaki ikinci isim Balaban Kebabı. Bunu yiyeceğiniz adres ise Tarihi Abdüsselam Balaban Kebabı.
Haşhaşlı Cevizli
Eskişehir'e özgü bu unlu mammül gerçekten lezzetliydi. Yüce Işık Unlu Mammüllerinden sabah kahvaltınız için alıp hemen çay bahçesinde oturup tadını çıkarabilirsiniz.
Dızmana
Peynirli bir yerel börek ve ben gerçekten lezzetliydi. Yüce Işık Unlu Mammüllerinden sabah kahvaltınız için alıp hemen çay bahçesinde oturup tadını çıkarabilirsiniz.
Bükme ( Mercimekli Börek )
Bu böreğin Afyon böreği olduğunu biliyorum ama Eskişherdekiler kendilerine ait olduğunu söylüyor. Şahsen Afyon'da yediğim çok daha lezzetliydi. Yüce Işık Unlu Mammüllerinden sabah kahvaltınız için alıp hemen çay bahçesinde oturup tadını çıkarabilirsiniz.
Çi Börek
Eskişehir'de aşırı abartılmış ve öne çıkarılmış bir lezzet. Bize en iyisinin Papağan Çi Börek olduğunu söylemişlerdi denedik ama bizce ortalama.
Met Helvası, Leblebi Kurabiyesi, Yaz Helvası
Buraya özgü yerel lezzetler olan met helvası, yaz helvası ve leblebi kurabiyesi gerçekten lezzetli hem kendiniz yemek için alabilir hem de hediyelik olarak alabilirsiniz. Bu konuda tercihiniz Eriş Helva.
Yorumlar
Yorum Gönder