Reklam

Eskişehir'de Ne Yenir ?

 Eskişehir'de Nerede ? Ne Yenir ?

Eskişehir'i çok seviyorum; çünkü çok özgür hissettiriyor, avrupai bir havası var, herkes dilediği gibi      yaşayabiliyor. Hep öğrenci şehri olarak nitelendiriliyor ama bunun yanı sıra çok da turistik bir şehir. Peki   Eskişehir'e geldiniz ne yiyeceksiniz? nerede yiyeceksiniz ? sizler için araştırdım ve denedik. Bu deneyimleri sizlerle şeffaf şekilde paylaşmak isterim.

Yatık Döner

O kadar lezzetliydi ki Eskişehir'de yediğim en lezzetli şeydi. Cağ kebap gibi düşünebilirsiniz ama        tadı ve lezzeti cidden efsaneydi. Ve bunu yiyeceğiniz adres ise Yusufeli Çoruh Yatık Döner

        


Balaban Kebabı

Eskişehir'de bizim için lezzet sıralamasındaki ikinci isim Balaban Kebabı. Bunu yiyeceğiniz adres ise Tarihi Abdüsselam Balaban Kebabı.


Haşhaşlı Cevizli

Eskişehir'e özgü bu unlu mammül gerçekten lezzetliydi. Yüce Işık Unlu Mammüllerinden sabah kahvaltınız için alıp hemen çay bahçesinde oturup tadını çıkarabilirsiniz.


Dızmana

Peynirli bir yerel börek ve ben gerçekten lezzetliydi. Yüce Işık Unlu Mammüllerinden sabah kahvaltınız için alıp hemen çay bahçesinde oturup tadını çıkarabilirsiniz.




Bükme ( Mercimekli Börek )

Bu böreğin Afyon böreği olduğunu biliyorum ama Eskişherdekiler kendilerine ait olduğunu söylüyor. Şahsen Afyon'da yediğim çok daha lezzetliydi. Yüce Işık Unlu Mammüllerinden sabah kahvaltınız için alıp hemen çay bahçesinde oturup tadını çıkarabilirsiniz.


Çi Börek

Eskişehir'de aşırı abartılmış ve öne çıkarılmış bir lezzet. Bize en iyisinin Papağan Çi Börek olduğunu söylemişlerdi denedik ama bizce ortalama.



Met Helvası, Leblebi Kurabiyesi, Yaz Helvası

Buraya özgü yerel lezzetler olan met helvası, yaz helvası ve leblebi kurabiyesi gerçekten lezzetli hem kendiniz yemek için alabilir hem de hediyelik olarak alabilirsiniz. Bu konuda tercihiniz Eriş Helva.




Yorumlar

Popular Posts

Hadi Yolculuklarda Bizimle Ol !