Reklam

Red Light District Gezi Rehberi - Amsterdam

 

Amsterdam'da En Çok Turist Çeken Yer !

Amsterdam denildiğinde en çok akla gelen yerlerin başında burası geliyor.


📍Red Light District - Amsterdam



Gelin geçmişine bakalım ve sonra nasıl bu noktaya gelmiş birlikte anlayalım.

Eskiden ticaret için bölgeye gelen denizciler bu bölgedeki sevgililerini yolcu etmelerinden sonra sarı renkli ışıklar yakarak yas tutarlarmış ve bekledikleri adam geri gelince ışığı kırmızıya çevirirlermiş.

Zamanla bu ritüel denizcilerin burada paralarını fuhuş ve gece hayatı için harcamaya başlamasıyla sonlanıyor ve bölgenin kaderi değişiyor.

Bir dönem din adamlarının ve evli olanların girişinin yasaklandığı Red Light District, 1578 yılında yapılan devrim zamanında tamamen kapatılmak zorunda bırakılmıştır.

Gelelim güncel bilgilere...

Kabinlerde göreceğiniz perdeler açıksa bu içerideki bayanın müsait olunduğunu, eğer perdeler kapalıysa müsait olmadığını gösteriyor. Eğer mavi ışıklı bir kabin görürseniz bu içeridekinin trans olduğunu anlatıyor.

Buradaki serbestlik devlet kontrolünde olduğu için kabinlerdeki bayanlardan sağlık belgesi, oturma izni ve çalışma izni gibi belgeler isteniyor. Yani kısacası sıkı bir denetime tabi.

Amsterdam Red Light District Fiyat 50-100 Euro arasında değişiyor. Ancak daha öncesinde kadının sizi kabul etmesi gerekiyor. Yani paranızın olması ile iş bitmiyor.

Buradaki Yasaklar Neler ?


📵Fotoğraf çekmek yasak. 7/24 kameralarla izleniyor.
🚔sivil polisler her yerde aman fotoğraf çekmeyin.
🚨 kadınların odalarında yardım butonu bulunuyor.

Bu bölgede neler var❓️

🔥seks müzeleri
🔥seks shop mağazaları
🔥seks tiyatroları
☕️coffe shop mağazaları

Benim şahsi düşüncem kişi kendi özgür iradesiyle bunu meslek olarak görüyorsa ve devlet onu koruyorsa bir sorun yok. Ama eğer seks işçiliği yasalsa ve Amsterdam bunu bir turizm gelirine dönüştürmüş ise neden erkek seks işçileri yok? Neden kadınlar üzerinden dönen bir piyasa? 🤔

Seks tiyatrosuna meraktan girdim teyzem yaşında kadın çalışıyor, insanlar sirkte gibi gülerek izliyordu. İnsan olmaktan utandığım bir andı. 🙄😔

Yorumlar

Popular Posts

Hadi Yolculuklarda Bizimle Ol !