Reklam

Sahil Kamp - Şile / Sahilköy - İstanbul

  Denizin Yanı Başında Huzurlu Bir Nefes?


Aylar sonra dışarıya çıkabilme imkanı bulmuşken kendimize derin konaklama araştırmaları sonucunda İstanbul’dan çokta uzaklaşmadan huzurlu bir nefes alabilirsiniz. Evet evet orası “Sahil Kamp”

Fakat doğru zaman, doğru konaklama tercihi ve doğru ekipmanlar ile 😊 Size şişirme bilgilerden ziyade gerçekten deneyimsel aktarımlarımdan bahsedeceğim.

Sahil Kamptaki Konaklama Seçenekleri Nelerdir?

Sahil Kamp İstanbul deniz, orman ve temiz havanın buluştuğu 35 hektar bir arazi üzerinde yayılım gösteren çadır, karavan, bungalov, spor vb. aktivite ve eğitim merkezidir. Burada konaklamak için 12 seçeneğiniz var.






Buradaki konaklama imkanları ve fiyatları :

  • Günübirlik giriş 25 TL
  • Kendi çadırınızla konaklama 50 TL
  • Kendi çadırınızla konaklama + kahvaltı 70 TL
  • İstanbul karavan park 140 TL ( 2 kişilik )
  • İstanbul karavan park 250 TL ( 4 kişilik )
  • Orman koza bungalov 250 TL
  • Deniz koza bungalov 250 TL
  • Şile glamping çadırı 350 TL
  • Şile hobbit evleri 300 TL
  • Gardenya bungalov 350 TL
  • Ahşap ev bungalov 400 TL
  • Şile karataş ev 500 TL
  • Maran karavan 500 TL
  • Darni karavan 600 TL
  • Villa Gündoğdu 600 TL
  • Villa Domalı 600 TL
  • Taş ev 750 TL
  • 1 çuval yakacak odun 20 TL ( ıslak, nemli veya ağaç kabuğu olabiliyor, varsa imkanınız gelirken alın veya zaten ormanın içinde olacağınız için kendinizde odun toplayabilirsiniz )
         

Bizim ilk tercihimiz glamping çadırdı, çünkü şubat ayında soğuk olabileceğini göz önünde tutarak ama aynı zamanda doğanın içinde olma tadını alabileceğimiz bir seçenekti aynı zamanda içerisinde odun sobası da vardı. Fakat orada yer yoktu. 

Değişik bir tecrübe olması adına deniz gören bungalov tercih ettik. Ki biz 19 ve 20 Şubat tarihinde gittik o zaman 300 TL iken 5 gün sonra bu gün 250 TL'ye inmiş fiyatı. Buna 2 kişilik konaklama ve kahvaltı dahil. Size burada bahsedeceklerim bizim deniz koza bungalovunda geçirdiğimiz tecrübe sonuçları paylaşımı.Rezervasyonu web sayfası üzerinden gerçekleştiriyorsunuz. Konaklama ve rezervasyonla ilgili tüm sorularınızı rezervasyon numarasından arayıp öğrenebiliyorsunuz, çok yardımcı oluyorlar. Gittiğinizde HES kodunuz hazırda bulunmalı girişte işlemleri gerçekleştirip ilk etapta deniz koza sizi büyülüyor. Deniz kenarında tüm güzelliğiyle başı dik bir kuğu gibi orada duruyor. 


Biz kamplar tecrübeli olduğumuz için ekipman ve yiyecek-içecek konusunda temkinli geldik. İyi ki de öyle geldik. Cuma akşam yedi gibi vardık ve rüzgarlı bir hava vardı girişten bir çuval odun satın alıp ateşimizi yaktık. Mangalda keyifle balığımızı yapıp, yanında uzomuzu içip Dünyamın (yoldaşımın ) doğum gününü denize karşı kutladık. Dünyam dışarıda ateşi güçlendirirken bende kozanın içerisinde doğum günü için hazırlıklarımı gerçekleştirdim. Ve doğum gününü çok keyifli kutladık. 

Gelelim koza bungalovun içerisine; içerisi çok temiz değil, içeride minik bir petek var ama kendine bile faydası yok, 2 incecik tekli sünger yatağı birleştirip tekli yatak haline getirmişler ve kış ayında battaniyeyi yorgan kılıfına geçirip koymuşlar. Telefonda bilgi alırken hiç bir şekilde gelirken ekstra örtü vb. getirmemizi söylemediler. Ama gelirken kalın bir battaniye, yastık kılıfı ve çarşaf getirmiştim. Akşam otururken oda soğumaya başladı ve resepsiyonu aradık. Bir abi gelip kontrol etti fakat hiç bir fayda etmedi petek asla çalışmadı. Bize bir fan getirdiler,  yakındayken güzel ısıtıyor ama biraz uzaklaşınca hiç bir etkisi yok. Ve gece kat kat giyinmeye, kalın battaniyeye, fanın açık kalmasına rağmen resmen odada donduk !!!
Neden mi ??? Çünkü deniz koza bungalovda yalıtım efsane kötü.. yatakların tekli olduğunu söylemiştim, döndükçe yatakların arası açılıyor ve oradan soğuk geliyor, yanlardan rüzgar giriyor, kapıdaki cam ( cam değil plastik bi malzeme) oradan bile giriyor. ( durup perdenin hareketlerinden takip edebilirsiniz) Odada zaten donan biz, geceleri gelen tuvalet ihtiyacı için dışarıya çıkıp geri odaya girmek resmen işkenceydi. 

Ertesi gün sabah kahvaltısına gittik verilen fişler ile kahvaltı etmeye gittik, kahvaltı çok yetersizdi. (girişte kahvaltı fişlerini unutmayın lütfen) Kahvaltıda herkes soğuktan donduklarından odadaki peteklerin iş görmediğinden bahsediyordu. İlk iş olarak görevliyi çağırıp kontrol ettirdik. (sanırım 3-4 kere geldi) En son akşama doğru gelip petek ılık hale geldi ve görevli ona "cayır cayır yanıyor " dedi. Anladık ki bunun çözümü yok battaniyelerin altına uyku tulumlarımızı aldık ve hava alabilecek her yere giysilerimiz ile kapattık. Ve o gece çok şükür çabalarımız ile ısınabildik.

Amacım işletmeyi kötülemek değil, bu kadar büyük bir alanda yayılım gösteriyorlar ve lokasyon cidden efsane güzel. Ama işletme için şunu söyleyebilirim " henüz yürümeye çalışan bir bebek gibi düşe kalka öğrenecek " Ve bu aşamadayken bu fiyatlarda olması çok adil değil.  Stratejisini çok oda çok para yerine kaliteli konaklama ve kaliteli hizmet olarak değiştirdiği takdirde rakipsiz olacağını düşünüyorum.

 Peki Nasıl Gidilir Sahil Kampa ?

Şile otobanına Şile'ye gelmeden 15 km önce "Sofular" tabelasından sola dönüp ilerleyin. Sahilköy'ün içinden geçip 2 km gittikten sonra sağda tabelayı göreceksiniz. Şile'ye doğru giderken Ömerli'den sola dönüp köy yolundaki "Sahilköy" tabelalarını takip ederek Sahil Kamp'a ulaşabilirsiniz.

Not: giderken yol üzerinde kış soğuğunda çok fazla sayıda aç köpek var. Doğadaki dostlarımız için yanınıza besleyebileceğiniz şeyler olursa hem karınları doymuş hemde sizi görünce bir iki oyun oynayıp sevilmek istiyorlar. Bunları yaparak onları çook mutluş edebilirsiniz.🐕🐕


Peki Sahil Kampta Neler Yapılır ?


Kışın yapabileceğiniz çok bir şey olduğunu çok düşünmüyorum. Ama şunu söyleyebilirim hem sahil kenarında hem de ormanın derinliklerinde enfes yürüyüşler yapabilirsiniz. Huzura, oksijene, mutluluğa, yeşile, maviye doyacaksınız.

Atlas Girişimcilik ile kahvaltı paketi ( paket 4 ) kapsamında : Sahil Kamp Giriş + Kahvaltı + Poligonda Airsoft 30 atış + Survivor parkuru + Doğa yürüyüşü 130 TL 




Neler Var ? Neler Yok ?












🌳Lütfen doğayı temiz tutalım, orası hepimizin yuvası...

Yolculuğumuzda bizlere yoldaş olmak için blog sayfamızı ve instagram hesabımızı takip edebilirsiniz.

Türkiye'nin her yerindeki yeme-içme, eğlence, kültür, tarih vb. mekanları ile ilgili deneyimlerimizi google local guide hesabından takip edebilirsiniz.




                                                     " Yolda Görüşürüz "








Yorumlar

Popular Posts

Hadi Yolculuklarda Bizimle Ol !