Reklam

Türkiye'nin En Güzel 7 Şelalesi !

   

Bu şelaleleri gördüğünüzde aklınızdan geçen şey Türkiye'nin her bir yerinde adeta cennet bahçeleri konumlandırılmış ve bu güzellikleri görmeliyim düşüncesi. Ki benim gibi şelale aşığı iseniz koşarak gidiyorsunuz şelalelere. Sonra kendinizi bu eşsiz güzelliklere bırakıyorsunuz. Soğuk mu ? hem de nasıl soğuk eriyen buzlu su gibi ama o güzelliğin içinde sanki onunla bir bütün olma hissi... İşte bunu seviyorum. Sadece uzun süre kaldığım zaman başım çok fena dönüyor.. aman sizde dikkat edin.

Türkiye'de literatüre kayıtlı 66 adet şelale bulunuyor, bunların 45 tanesi Rize'de yer alıyor.  Ki bence çok daha fazla şelale var ve kayıtlarda değil. 

Gelin hep birlikte keşfettiğimiz güzelliklerden bahsedeyim size. Kimisinde yüzebiliyor, kimisinde konaklayabiliyorsunuz.

Türkiye'nin En Güzel Şelaleleri !!!

1. Yerköprü Şelalesi - Mersin 

Yerköprü Şelalesi, Mersin'in eşsiz güzellikleri arasında yer alır. Burayla aynı isimde ve görüntüleri de aynı olan fakat bu şelaleyi gördükten sonra gözünüz de gönlünüz de hep bu şelaleyi arayacak.

Detaylı bilgi için Yerköprü Şelalesi blog yazımıza bakabilirsiniz.

















2. Mıhlı Şelalesi - Balıkesir

Benim için Balıkesir'in istisnasız açık ara en güzel şelalesi ve en güzel doğal parkura sahip şelalesi. Parkurun üst tarafından paralı bir girişi, aşağı taraftan ise ücretsiz bir girişi bulunuyor. Alt taraftaki girişten geldiğinizde orada kamp yapabileceğiniz alan mevcut ama tedarikli gelmeniz gerekiyor.

Detaylı bilgi için Mıhlı Şelalesi blog yazımıza bakabilirsiniz.















3. Şahinderesi Kanyonu ve Şelalesi - Balıkesir

Anlatmaya gerek yok suyun rengini görüyorsunuz. Bu suya karşı nasıl kayıtsız kalabilir ki insan. Burada kanyonun sonuna kadar şelaleyi de görebilirsiniz. Bu arada şu önemli bilgiyi de paylaşayım dünyanın en çok oksijen üreten 2.bölgesi Şahinderesi Kanyonu ve Şelalesi.

Detaylı bilgi için Şahinderesi Şelalesi ve Kanyonu blog yazımızı okuyabilirsiniz.
















4. Küp Şelalesi - Adana

Doğma büyüme Adanalıyım fakat Adana'da böyle cennet bir köşe olduğunu bilmiyordum. Malum Adana sıcağı ile bilinir, bu güzellik kalbinize de bedeninize de ferahlık verecek.

Detaylı bilgi için Küp Şelaleleri blog yazısına bakabilirsiniz.




















5. Sütüven Şelalesi - Balıkesir

Gittiğinizde bir taş ile kuş vuracağınız bir güzergah; Hasanboğuldu ve Sütüven Şelalesi. Ben Sütüven Şelalesini ikiz kardeşlerden mütevazı olanına benzetiyorum. Asıl güzellik onda ama övgüyü Hasanboğuldu Şelalesi alıyor. Siz gittiğinizde kararınız hangisi olacak merak ediyorum. 

Detaylı bilgi için Sütüven Şelalesi blog yazımızı okuyabilirsiniz.
















6. Şelale Vadisi - Adana

Hemen Küp Şelalelerinin yanında bulunan çok sayıda şelalenin aktığı cennet bir vadi burası. Küp Şelalesine kadar gitmişken burayı görmemek olmaz, listenize ekleyin derim.

Detaylı bilgi için Şelale Vadisi blog yazımıza bakabilirsiniz.

















7.Suuçtu Şelalesi - Bursa

Görselden de anladığınız üzere bu şelalenin yanında her şey uçuyor. Şaka bir yana debisi o kadar kuvvetli ki su resmen kanat takıp uçuyor. Buraya yazın gidip sırılsıklam olasım var, malum kışın bile sırılsıklam olmuştum.  Çok güzel bir vadi içinde yer alıyor, içeride rekreasyon alanları mevcut. Parkur sonunda bu güzelliği görünce güzelliği sizi çok etkileyecek eminim.

Detaylı bilgi için Suuçtu Şelalesi blog yazımıza bakabilirsiniz.



 















Soru veya önerilerinizi yorumlara bırakabilirsiniz.😊







   

Yorumlar

Popular Posts

Hadi Yolculuklarda Bizimle Ol !