Reklam

Çiğdem Yaylası - Kamp Önerisi

 

Turnalık Yaylası diye yola çıkıp kendimizi burada bulduk. İyiki de bulduk. Şuana kadar kamp yaptığımız yerler arasında en güvenli ve popüler olmayıp güzelliğini koruyanı diyebilirim. Ve meraktam daha sonra Turnalık Yaylasına gittim hiç sevmedik iyiki de oraya gitmemişiz.

Popüler değil derken yanlış anlaşılmasın reels de göreceğiniz üzere bu yayladaki evler çoook güzeldi. Yayla içi yollarda öyle.

Turizmci, gezgin ve yazarlardan oluşan bir grup tarafından oluşan jüriler, Çiğdem Yaylasını Türkiye'nin en güzel on yaylası arasında göstermiştir. Topukotu adı verilen çimlerle kaplı geniş alanları, sessizliği, sakinliği, doğallığı güvenliği ile kesinlikle buraya kamp atmalısınız.

Yol boyunca her yer fındık ağacı ve ilk defa dalından koparıp yedim🤩 ve yineee ilk defa ceviz ağacını görüp yere düşenleri koparıp denedim.




Çiğdem Yaylası İle İlgili Hap Bilgiler

🏕 kamp yapmak için uygun, güvenli, temiz, geniş alanlar mevcut
🚰 alanda çeşmeler var kullanabilirsiniz
🦊 yabani hayvan sesini bile duymadık gece.
🔥 gece ateş yakmak için etraftan odun, çalı çırpı toplayabilirsiniz.
🔫yaylalarda genelde geceleri tüfek sesleri duyulur ama burda hiç yoktu.
🍽 market alisverisini gelmeden yapmalısınız.
🆓️doğa anada konaklama her daim ücretsiz
🐏🐄 inek ve koyunlar ziyaretçiniz olabiliyor
🚾 tuvaletleriniz için yanınızda çöp poşeti taşıyabilirsiniz veya portatif tuvalet satın alabilirsiniz.
🚮 biz genelde kamp yaptıktan sonra bize ait olmasa bile etraftaki çöpleri toplayıp doğa anaya teşekkürü böyle ediyoruz. Lütfen sizde bu konuda duyarlı olun
🏸 sportif aktiviteler, kitap okuma, yürüyüş, hamak keyfi, kontrollü şekilde mangal keyfi yapabilir. Yada en güzeli yeşilin huzurun tadını çıkarabilirsiniz.



Çiğdem Yaylasına Nasıl Gidilir?

Çiğdem Yaylası, Sakarya'nın Hendek ilçesinde yer alır. Çiğdem Yaylasına Haziran ayının sonu gibi rahatça gidebilirsiniz. Çok yüksekte yer aldığı ve toprak yol olduğu için yaylada kar varken gitmek oldukça riskli. Biz Nisan ayında gitmeye çalışmıştık kar vardı çıkamamıştık o sebeple Ufak Yaylada kalmıştık. Sizde dener de çıkamazsanız Ufak Yaylayı tercih edebilirsiniz, orayla ilgili detaylı bilgi için tıklayınız. 

Çiğdem yaylasının konum bilgisine ulaşmak için tıklayabilirsiniz.

Çiğdem Yaylası Festivali

Karların erimesi ile yaylaya çıkan yayla sakinleri baharın gelişini kutlamak için Temmuz ayının ikinci haftasında Çiğdem Yaylası Festivali yaparlar. Bu festivalde, yetiştirilen ürünler, hayvancılık sergilenmekte bunlara ek olarak eğlenceli aktiviteler de yapılmaktadır. 

Neler Var ? Neler Yok ?




Yorumlar

Popular Posts

Hadi Yolculuklarda Bizimle Ol !