Reklam

İstanbul'a Yakın Kamp Önerileri


İstanbul'da gezmek güzeldir fakat İstanbul'da yaşamak oldukça stresli ve yorucudur. Bu sebeple hafta sonları nefes alacak bir yerlere kaçma isteği olur insanın içinde. İstanbul'da gidilecek her yer zaten insanların bildiği yerler. Dolayısıyla İstanbul içinde bir yerlere gitmek daha çok bir kalabalık gruptan diğer kalabalık gruba dahil olmak diyebiliriz. Bu blogda İstanbul'da İstanbul'a yakın nerelerde kamp yapılır önerilerini sizlerle paylaşacağım.

İstanbul'a Yakın Kamp Önerileri

  1. Sinekli Yaylası - Düzce
  2. Çiğdem Yaylası - Sakarya
  3. Tahtalı Göleti - Kocaeli
  4. Esenceli Ömerli Barajı - İstanbul
  5. Emirli Köyü - İstanbul

1. İstanbul'a Yakın Kamp Önerileri - Sinekli Yaylası - Düzce

Sinekli Yaylası Bolu ve Düzce sınırında yer alıyor ve insanların güvenle ve huzurla kamp yapabilecekleri bir alan ortalama 2 buçuk 3 saat aralığında ulaşım sağlayabilirsiniz. Detaylı bilgi için Sinekli Yaylası  yazımı okuyabilirsiniz. 

Sinekli Yaylası


2. İstanbul'a Yakın Kamp Önerileri - Çiğdem Yaylası - Sakarya

Ortalama 2 saatte Çiğdem Yaylasına ulaşabiliyorsunuz. Bu güne kadar gördüğüm en lüks evler bu yaylaya, yayla içerisindeki yolları da iyi durumda. Yapılanmadan bağımsız olarak kamp yapacağınız uygun ortamlarda mevcut. Ve şunu da söylemeliyim ki en güvenle kaldığımız kamp alanlarının başında burası. Detaylı bilgi için Çiğdem Yaylası yazımı okuyabilirsiniz.

Çiğdem Yaylası


3. İstanbul'a Yakın Kamp Önerileri - Tahtalı Göleti - Kocaeli

Ortalama 1 buçuk saatte Tahtalı Göletine ulaşabiliyorsunuz. İstanbul'a en yakın kamp yeri önerim ve vazgeçilmez noktam burası benim. Muhteşem bozulmamış ve keşfedilmemiş bir nokta. Potansiyeli çok yüksek bir yer ben eminim ki burası aşırı popüler bir kamp ve bungalow noktası olacak. Geçen sene gittiğimizde hiç bir şey yokken. Bu sene gittiğimizde ise Milli Park ilan edilmiş, WC yapılmış, yerel ürünlerin satılması için alan yapılmış. Tahtalı Göleti çok büyük bir alana yayılmış şekilde istediğiniz noktasında kamp yapabilirsiniz. Ağırlıklı olarak balık tutmak için geliyor insanlar, çok da keyifli oluyor. Detaylı bilgi için Tahtalı Göleti yazımı okuyabilirsiniz.

Tahtalı Göleti

4. İstanbul'a Yakın Kamp Önerileri - Esenceli Ömerli Barajı - İstanbul

İstanbul içerisinde gidebileceğiniz en yakın nokta ve burda insanlar genelde köyün girişinde kamp yapıyor bizim kamp yaptığımız konumu Esenceli Ömerli Barajı yazımda paylaştım ayrıca diğer detaylar içinde okıyabilirsiniz. Burası inanılmaz bir yer konakladıınız yere bağlı olarak asla İstanbul'da gibi hissetmeyeceksiniz buna eminim. Sanki sihirli bir kapı açılıp giriyorsunuz ve huzur doluyor her yer öyle bir yer. Tek dezavantajı gece çakal sürüsü gelebiliyor, yüksek ses ile onları ürkütüp kaçırabilirsiniz. 😉


Esenceli Ömerli Baraj Gölü


5. İstanbul'a Yakın Kamp Önerileri - Emirli Köyü - İstanbul

İstanbul'da huzur dolu, gölün hemen dibinde kamp yapmak istiyorsanız Emirli köyü aradığınız yer. Emirli köyünün diğer noktalarına göre daha sakin bir konumu Emirli Köyü yazımdan ulaşabilirsiniz, detaylı bilgi içinde tıklayabilirsiniz.



Kamplarımızı yaptıktan sonra doğa ananın bizlere sunduğu güzelliklere saygı duyalım ve bulduğumuzdan daha temiz olarak bırakalım. 😉

Yorumlar

Popular Posts

Hadi Yolculuklarda Bizimle Ol !