Reklam

Adana'nın İncisi Karataş'a Yolculuk



Gidek, gidek gel gidek
Adana'ya gel gidek
Karataş güzel derler
He ya gardaş gel gidek

Gelin size benim dünyaya geldiğim cennet köşesinden bahsedeyim. Hazırsanız yaslanın arkanıza ben size bu Adana'nın incisi canım memleketim Karataş'ımı anlatayım.

Karataş’ın doğu ve batı bölgelerinde 60 km’lik ince kumdan oluşan kumsalları dünyanın sayılı en büyük kumsallarından biri olma niteliğini taşımaktadır. Bunun sebebi kesintisiz doğal kumsallara sahip olması ve çöl kumunu anımsatan ince kumdan oluşan kum tepeleri.

Denizi yelken ve rüzgâr sörfünün yapılabileceği özeliklere sahip iyi rüzgâr alan Harb-iş kumsalı, ziyaretçilerine yaz kış sportif faaliyetler için imkân sunmaktadır. Bunlara ek olarak; dalış, kano, olta balıkçılığı, ücretli ve ücretsiz eşsiz manzaralara sahip noktalarda çadır veya karavan kampı vb. yapabilirsiniz. 



Göz alabildiğine uzanan irili ufaklı kumul tepelerinin MotoCross ve Off Road tutkunlarına değişik heyecanlar yaşatabilecek nitelikte olması,  çeşitli yarışlara ev sahipliği yapmasına imkân sağlamaktadır.

Sahil kenti olması balıkçılığın halk tarafından meslek olarak yapılmasının yanı sıra Karataş dışından gelen av tutkunu olta balıkçılarının da uğrak mekânlarındandır. Bunun yanı sıra Arap Mutfağı yemeklerini deneyimleme şansınız var, bu lezzetler kaçmaz. Ve burada kesinlikle balık restaurantlarına uğrayıp eşsiz manzaralar eşliğinde enfes balık ve mezeleri deneyebilirsiniz.



Karataş'ta Gezip Görülecek Yerler

İlçenin tarihi geçmişine yolculuk yapmak isteyenlerin;

  • Karataş; ilçe merkezinden denize açılan kumsalları, meydanı ve parkları ile karşılar sizleri... Sahil boyunca kahvaltınızı yapabileceğiniz, denize karşı çayınızı ve kahvenizi içebileceğiniz kafeler bulunurken, yöresel tatları denemek isteyen misafirlerin sahil boyunca yer alan balık lokantalarında, dalyanlardan ve denizden elde edilen taze deniz ürünlerini tadabilirsiniz.
  • Karataş’ın batısında yer alan ve merkezine 5 km uzaklıktaki Magarsus Antik Kenti Amfi Tiyatrosunu gezebilirsiniz, kesinlikle çok etkileyici bir konuma sahip.

  • Yine Amfi Tiyatro civarında bulunan Athena Tapınağı, Hamam kalıntıları, Sarnıç, Zindan ilçe merkezi çarşı içerisinde bulunan eski han kalıntıları, Kemaliye mahallesi su deposu yanında bulunan değirmen kalıntısı, Kılıztahta mahallesinde bulunan ve Ceyhan nehri üzerine kurulu Roma mimarisi ile yapılmış Akdeğirmen gezilebilecek alanlar arasındadır. 
  • Bölgede bulunan Akyatan Kuş Cenneti ve Yaban Hayatı Geliştirme Sahası, Ağyatan ve Tuzla Lagünleri fotoğraf tutkunları ve doğa gözlemcileri için vazgeçilmez bir durak olma niteliğindedir. 

  • Bölgede kuşlar ile birlikte koruma altına alınmış birçok memeli de gözlemleme şansınız vardır.
  • Dünyanın ve Türkiye’nin sayılı uzun kumsallarına sahip Karataş Harbiş Plajı, Orman Altı plajı, Tuzla Plajı ve Bahçe Plajı denize girilebilecek ve kamp yapılabilecek alanlar arasındadır.  

  • Karataş Çamlık ormanı dinlenebileceğiniz, piknik ve kamp yapabileceğiniz Karataş’ın en büyük mesire alanıdır.

  • Küçük Karataş mahallesinde bulunan Yedikardeşler türbesi ve 500 yıllık Anıt Ağacı ziyaret edebilirsiniz.

  • Karataş merkez de bulunan tekne yapım atölyeleri ve liman da gezilebilecek alanlar arasındadır. 
  • Denize nazır Karataş’a karşı duran iki ada (Dydimae adaları) görülmesi gereken tarihi noktalar arasındadır. Ada üzerinde yer alan yapı kalıntıları tarihin derinliklerinde üzerinde kurulan kalenin izlerini taşıyan görülebilecek ender noktalardandır.  Halk arasında ziyaret edilebilen adana " Türk Adası"  ve ziyaret edilemeyen adaya "  Gavur Adası " diye adlandırılmaktadır. Türk Adasının üzerinde bir balık restaurantı bulunmakta ve Mavi Kum restaurantından veya limandan adaya ulaşım sağlayabilirsiniz. Türk Adasının arka kısmında mağaralar ve tüneller bulunmakta olup dalış yapmak isteyenleri kendine çekiyor.

Karataş'a Nasıl Gelinir ?

Adana Karataş arası 48 km'lik bir mesafededir. Ve Karataş'a ulaşım için bir kaç seçeneğiniz vardır;
  • Taşköprünün yanında bulunan petrol ofisinin yanında bulunan duraktan Karataş minübüsleri kalkmaktadır. Ve yaklaşık 45 dakika sürmektedir.
  • 404 Adana - Karataş Belediye Otobüsleri ile yine aynı noktadan binerek aynı sürelerde ulaşım sağlamaktasınız.
  • Bana kalırsa eğer aracınız var ise özellikle de yaz aylarında kendi aracınız ile seyahat edebilirsiniz, hızınıza bağlı olarak 30 dakikada ulaşabilirsiniz huzura.


Karataş'ta Nerede Konaklayabilirsiniz ? 

Karataş insanı inanılmaz derecede yardımsever ve sıcakkanlı insanlardır, bu Akdeniz bölgesine özgü birşey olabilir. Bunu söyleme sebebim Karataş'a vardığınız anda kime sorsanız yardım eder. ( Ama yinede şu bilgiyi vereyim " bizi Özcanlardan Duygu Özcan " yönlendirdi derseniz bu sihirli bir giriş de olabilir, çünkü herkes birbirini tanır ve akrabadır :) ) 

Çok sayıda pansiyon, motel, ve otel bulunmaktadır ve her bütçeye hitap edebilir. Eğer bu konuda yardıma ihtiyacınız olursa lütfen bana yazınız.


Karataş'ta Nerelerde Çadır / Karavan Kampı Yapılır ?

Çamlık ormanı alt kısımlarında bulunan kesintisiz sahil boyunca, Harb-iş bölgesinde veya antik tiyatronun bulunduğu sahillerde ( burada hangi koya giderseniz başka bir güzellik merhaba diyor size), üniversite bölgesindeki sahil kenarlarında efsane kamp deneyimi yaşayabilirsiniz.


   Telefon Şebekesi / İnternet Çekiyor Mu ?


İlçe genelinde çoğunlukla telefon şebekesi ve internet çekiyor. Harb-iş, Antik tiyatro ve Çamlık ormanının alt noktalarında şebeke çekmeyebiliyor. ( hattınıza da bağlı )

Karataş'ta Alışveriş 

Eğer Çamlık ormanı veya altında, Harb-iş bölgesinde çadır/karavan kampı yapacak iseniz şehir merkezinden alışveriş yaparak bu noktalarda kamp yapmanızı gerçekleştirebilirsiniz. Kamp yapacağınız bölgelere alışveriş yaparak gitmenizi öneririm.

Veee Yolculuk Bonusu

Çamlık plajının alt kısımında bulunan sahilde ölü deniz diye adlandırılan bölgede uzun ahşap bir merdiven var, adı " Aşk Merdiveni "
Bu merdivenleri sevdiğiniz ile el ele çıkabilirseniz evleniyormuşsunuz benden söylemesi.










Yorumlar

Popular Posts

Hadi Yolculuklarda Bizimle Ol !